Logo Institut za razvoj igrac

Demo

Poročilo 2021

Z dobrodelno akcijo “Podarimo igrače za otroke v stiski” smo zbrali preko 720 izdelkov!

Zelo veseli smo, da smo lahko izpeljali že četrto dobrodelno akcijo. Predvsem nam je pomembno, da so izdelki prišli v prave roke in da so otrokom polepšali praznične dni. Odziv vseh sodelujočih je bil zelo dober. In res je tako kot je zapisal Johann Wolfgang Goethe "Dobrota je zlata veriga, ki povezuje človeštvo". Več podrobnosti o sami akciji pa v sledečem povzetku:

O akciji zbiranja

Akcija zbiranja je bila izvedena s strani Inštituta za razvoj igrač in Socialne zbornice Slovenije. Zbiranje je potekalo od 29. 11. do 17. 12. 2021, v prostorih podjetja Potokar d.o.o., Cesta na Brdo 85, Ljubljana, od ponedeljka do petka, od 8.00 do 18.30 ter v soboto od 8:00 do 11:00 ure. Zaradi epidemije in z njo povezanih ukrepov smo donacije zbirali zunaj, v ustrezno označenem zaboju. Darovalce smo prav tako prosili, da so pri dostavi donacije sledili vsem navodilom pristojnih organov glede SARS-CoV-2 (COVID-19). Akcijo smo promovirali na družbenih omrežjih Inštituta za razvoj igrač - Facebook-uInstagram-u in LinkedIn-u - kjer so bile deljene 3 različne objave, ki so pozivale k doniranju in 2 objavi z informacijami ob koncu akcije. S širjenjem oglasa o akciji zbiranja je pomagala Trgovinska zbornica Slovenije. 

Ob koncu akcije

Po zaključku akcije smo predstavniki Inštituta za razvoj igrač vse prispele izdelke, v petek, 17. 12. 2021 pregledali in zložili v škatle po sklopih (npr. knjige, kocke, avtomobili,…).

Ob zaključku dobrodelne akcije smo srečanje izvedli v podjetju Potokar d.o.o., kjer smo se pogovarjali o pomenu in koristnosti dobrodelne akcije. V največje veselje nam je, da pridejo izdelki v prave roke in da otrokom polepšajo praznične dni. Prisotni: g. Peter Potokar, direktor podjetja Potokar d.o.o., g. Vilko Kolbl, mag., generalni sekretar Socialne zbornice Slovenije in ga. Klavdija Höfler, direktorica Inštitut za razvoj igrač.

Dne, 23. 12. 2021 so bili izdelki odpeljani iz skladišča Potokar d.o.o. v pomursko statistično regijo, občino Beltinci. Odpeljala sta jih ga. Klavdija Höfler in g. Vilko Kolbl, mag., generalni sekretar Socialne zbornice Slovenije, vsak s svojim avtomobilom. Izdelki so bili razdeljeni otrokom v stiski po vaseh omenjene občine in bližnji okolici. V ta namen smo se srečali g. Vilko Kolbl, mag., generalni sekretar Socialne zbornice Slovenije, ga. Klavdija Höfler, direktorica Inštituta za razvoj igrač, g. Aleš Balažic, predsednik Kulturnega društva Lipa in ga. Anastazija Vohar Slana, predstavnica Občine Beltinci.

Na poti nazaj proti Ljubljani sva se ustavila tudi v Materinskem domu Murska Sobota, kjer sva razdelila igrače trem punčkam in enemu fantku. Zelo lepo naju je sprejela ga. Petra Vršič Fras, strokovna sodelavka doma. Tam sva pustila še darila za tri punčke, ki so nastanjene v enoti prej omenjenega doma, v Sv. Jurij ob Ščavnici. Doma nisva mogla obiskati zaradi virusnih okužb.

O tem so poročali tudi na Radiu Maxi: https://youtu.be/DeYiFsL9NZk.

Skupaj se je na koncu zbralo preko 720 izdelkov oz. približno 3 palete: igrač, iger, knjig, športnih rekvizitov, šolskih potrebščin in darilnih vrečk.

VIDEO predstavitev celotne akcije si lahko ogledate tukaj.

Zahvala

Iskrena hvala vsem dobrim posameznikom, pa tudi organizacijam in podjetjem iz cele Slovenije, ki so tako radodarno odprli svoja srca in darovali številne izdelke, tudi:
 • Založbi Primus, založništvo in distribucija knjig d.o.o. za darovanje.
 • Založbi Sanje za darovanje.
 • Trgovinski zbornici Slovenije, za pomoč pri oglaševanju.
 • Mestna knjižnica Ljubljana, Knjižnica Grba, za pomoč pri oglaševanju.
 • Vida Smrekar, ki nam je že tretje lepo zapored pomagala pri organizaciji.
 • Podjetju Potokar d.o.o., direktorju g. Petru Potokarju in njegovim sodelavcem, ki so omogočili prostor, sprejemali in ustrezno skladiščili vse izdelke.
 • Socialni zbornici Slovenije, za sodelovanje v akciji. ge. Evi Križnar pri organizaciji in g. Vilku Kolblu, mag., generalnemu sekretarju, ki je s trudom in zavzetostjo poiskal ustrezno lokacijo za donacijo oz. organiziral predajo igrač.
 • Občini Beltinci, županu g. Marku Viragu in predstavnici občine ge. Anastaziji Vohar Slana za sprejem igrač za pomursko statistično regijo in možnost sodelovanja.
 • Kulturnemu društvu Lipa, predsedniku g. Alešu Balažicu za pobudo kam naj se donirajo igrače in za možnost sodelovanja.
 • Materinskemu domu Murska Sobota, strokovni delavki doma go. Petri Vršič Fras in go. Maji Rajnar, strokovni delavki iz enote Sv. Juriju ob Ščavnici.
 • Radiu Maxi za prispevek.
 
Kontakt za vse dodatne informacije v povezavi z akcijo darovanja:

Inštitut za razvoj igrač

M: +386 41-804-496

E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 
  
       

 

     

   

 Fotografije ob koncu akcije

 

Foto 1 (od leve proti desni): Peter Potokar, direktor podjetja Potokar d.o.o., Klavdija Höfler, direktorica Inštituta za razvoj igrač in Vilko Kolbl, mag., generalni sekretar Socialne zbornice Slovenije.

 
 

Foto 2 (od leve proti desni): Vilko Kolbl, mag., generalni sekretar Socialne zbornice Slovenije, Klavdija Höfler, direktorica inštituta za razvoj igrač, Aleš Balažic, predsednik Kulturnega društva Lipa in Anastazija Vohar Slana, predstavnica občine Beltinci.

 

 

Foto 3: Izdelki za otroke pripeljani v občino Beltinci.

 

Foto 4 (od leve proti desni): Klavdija Höfler, direktorica inštituta za razvoj igrač, Vilko Kolbl, mag., generalni sekretar Socialne zbornice Slovenije in Petra Vršič Fras, strokovna sodelavka Materinskega doma Murska Sobota.

 

 

Foto 5: Darila za otroke v Materinskem domu Murska Sobota.

 

 

Foto 6 (od leve proti desni): Vida Smrekar in Klavdija Höfler, direktorica inštituta za razvoj igrač.

 

Slovenske igrače