Logo Institut za razvoj igrac

Demo

Zakonodaja in pravila
Spremljamo

Zakonodaja in pravila

Spremljamo zakonodajo, jo razlagamo za uporabo pri zasnovi igrač v praksi in opozarjamo zakonodajalce na nesmiselne predpise.
Od zasnove do prototipa in izdelave
Pomagamo

Od zasnove do prototipa in izdelave

Z lastnimi izkušnjami, kako izdelati igračo, ter mrežo partnerjev in podizvajalcev vam lahko pomagamo pri realizaciji vaše nove igrače.
Za izdelovalce igrač iščemo nove trge
Povezujemo

Za izdelovalce igrač iščemo nove trge

Na trgu smo lahko majhni izdelovalci igrač močni le, če nastopimo povezano. Poiščimo nove priložnosti!

 • Klemen Kristan, direktor, Zavod Kersnikova

  "Pri nas smo v postopku razvoja izdelka, ki bo namenjen mladostnikom. Pri tem potrebujemo pomoč strokovnjakov, ki smo jo našli v Inštitutu za razvoj igrač. Pridobivanje številnih dokumentov, ki jih je potrebno predložiti za pridobitev ustreznih certifikatov je težko. Inštitut nam je tukaj s pomočjo njihovega strokovnega znanja močno pomagal ter nam prihranil veliko dragocenega časa. Vsem, ki razvijajo izdelke za mladostnike priporočam, da se na nasvet obrnete na inštitut, saj zajemajo izredno širok spekter znanj, hkrati pa jih krasi profesionalni odnos do partnerjev." W: www.kersnikova.org
 • Polona Rajh, Geron XYZ

  "Kot majhno podjetje, ki je trenutno v fazi razvoja igrač, se srečujemo z mnogimi ovirami na poti do umestitve na tržišče. Na inštitutu nam z dragocenimi izkušnjami redno svetujejo pri pripravi potrebne dokumentacije, nam predstavljajo možnosti predstavitve naših izdelkov in nas obveščajo o aktualnih razpisih. Posebej bi izpostavila in pohvalila njihovo odzivnost, prijaznost in trud, ki ga vložijo v vsak odgovor."
 • Sara Jamnik, lastnica spletne trgovine www.vpricakovanju.si

  "Inštitutu za razvoj igrač oz. natančneje direktorici sem zelo hvaležna za prijaznost, dostopnost in predvsem za vlivanje poguma pri odločitvi za razvoj lastne igrače. Hvala za trud in vse podane informacije, primere dokumentacije in vso nesebično pomoč. Mislim, da bi brez vaše pomoči obupala nad svojim izdelkom zaradi strahu pred obsežno dokumentacijo. Hvala vam."
 • Iuna Ornik, izumiteljica didaktičnega pripomočka "Slikanje z volno", lastnica blagovne znamke Lalanit-www.lalanit.com

  "Klavdija Höfler mi je zelo pomagala pri prvih korakih za vsemi dokumenti za izpolnitev ustreznih kriterijev za pridobitev CE. Vedno me je obveščala o aktualnih dogodkih, izobraževanjih, možnih financiranjih in predstavitvah v tujini in Sloveniji v zvezi s Slovenskimi igračami. Skratka brez nje bi že davno nehala verjeti, da bom nekoč celo uspela pripeljati moj izdelek med ljudi (otroke). Dodaten opis: Naj se predstavim, sem Samozaposlena v kulturi- Igralka in animatorka lutk in vodim svoje majhno lutkovno gledališče. Zasnovala sem didaktičnen pripomoček inovativno tehniko "Slikanje z volno "Izdelek se imenuje Nit na Nit Moja dejavnost je zaščitena blagovna znamka Lalanit-www.lalanit.com."
 • Petra Kavšek Vrhovec, mag. prof. logoped-surdopedagog (Logopetka)

  "Ko imaš idejo za razvoj didaktične igre, igrače.... in ne veš, kako bi začel, je Inštitut za razvoj igrač vsekakor "okno v svet"! Takoj so mi priskočili na pomoč s pomembnimi informacijami, hkrati pa s svojimi novičkami skrbijo, da sledim vsem novostim, opozorilom, nasvetom...Hvala vam!"
 • Klemen Kristan, direktor, Zavod Kersnikova
 • Polona Rajh, Geron XYZ
 • Sara Jamnik, lastnica spletne trgovine www.vpricakovanju.si
 • Iuna Ornik, izumiteljica didaktičnega pripomočka
 • Petra Kavšek Vrhovec, mag. prof. logoped-surdopedagog (Logopetka)

Slovenske igrače