Logo Institut za razvoj igrac

Demo

 

Inštitut za razvoj igrač sodeluje v strokovni ekipi pri razvoju Lesene modularne igrače, po konceptu Nika Kralja. 

Festival lesa je pridobil projekt A1 v okviru Centra za kreativnost pri MAO z naslovom LESENA MODULARNA IGRAČA, KONCEPT NIKA KRALJA in s tem sredstva v višini 14.935 EUR v okviru ESRR 2014-2020. Projekt bo trajal od 1. 9. 2020 – 1. 9. 2021.

Za izvedbo je bila sestaviljena ekipa, v kateri sodelujeo ALENKA ŠUBIC, MATEJA DEKLEVA, ANDREJ PALMAN, KLAVDIJA HÖFLER IZ INŠTITUTA ZA RAZVOJ IGRAČ, MOJCA MIHAILOVIČ ŠKRINJAR in META KAMŠEK. Reference ekipe bsegajo znanja s področja oblikovanja lesenih izdelkov, grafičnega oblikovanja, tehnologije izdelave lesenih izdelkov,certificiranja in trženja igrač, strateškega razvoja poslovnih idej in vodenja skupin in projektov.

V projektu sodeluje tudi ga. Natalija Lapanje, kustosinja za pedagoško dejavnost v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Dobro sodelovanje je bilo zastavljeno tudi z dedinjo zapuščine g. Kralja, dr. Veroniko Kralj Iglič, s katero so uredili avtorske pravice in bodoče sodelovanje.

Cilji projektne skupine so, da se ob koncu projekta razvije končni prototip igrače, ki bo ustrezno testiran; ime in blagovno znamko, prototip embalaže z definiranimi seti. Izdelana bo analiza trga in poslovni model ter izračun cenovno prodajne strategije, ki se bo preverila na nekaj dogodkih in točkah prodaje.  

 

PROMOCIJA:

- Slovenske novice, Zmagoviti stol nosi slovensko ime, 19. 10. 2021, str. 8 - 9

- Revija Gea, Oživljene Kraljeve igrače, november 2021, str. 18 - 23. 

- Youtyube video: Utrinki iz Festivala lesa 2021 ob zaključku projekta: https://www.youtube.com/watch?v=iUn1O6oTpZ4&t=11s

- Sodelovanje Inštituta za razvoj igrač v ekipi kočevskega Festivala lesa pri razvoju Lesene didaktične igrače Nika Kralja Konstrukta. Predstavitev igrače na novinarski koneferenci v MAO, 9. 12. 2022: 

 

Naložbo sofinancira Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada za regionalni razvoj/Evropskega socilanega sklada oziroma v primeru dveh ali več skladov iz Evropskih strukturnih in investicijskih skladov.

 

 Vir fotografij: Arhiv Festival lesa

 

 

 

 

 

Slovenske igrače