Logo Institut za razvoj igrac

Demo

Poročilo 2022- Pomurje

 8. aprila obeležujemo Svetovni dan Romov. V počastitev tega dne, so tako po svetu, kot tudi v Sloveniji, potekale številne prireditve. Eden izmed slavnostnih dogodkov je potekal v vrtcu Murska Sobota, v enoti Romano. Da bi bil ta praznik za otroke še lepši smo za njih zbrali nekaj daril.

Z dobrodelno akcijo smo zbrali preko 200 izdelkov!

Akcija zbiranja je bila izvedena s strani Inštituta za razvoj igrač in Socialne zbornice Slovenije. Zbiranje je potekalo od 27. 3. 2022 do 7. 4. 2022 na Inštitutu za razvoj igrač.  

Zbranih je bilo več kot 200 kosov rabljenih in novih igrač, iger in pobarvank, za 53 predšolskih otrok iz vrtca Pušča in Kamenci. Izdelke so donirali Center ponovne uporabe Ljubljana, Spar Slovenija in otroška trgovina Babadu.

Dne 8. 4. 2022 so bili izdelki pripeljani na dogodek, ki je potekal v vrtcu Murska Sobota v enoti Romano. Ta vrtec je bil namreč prvi romski vrtec v takratni Jugoslaviji. Pričakal nas je res srčen sprejem otrok in vzgojiteljic. G. Darko Kranjc, vodja Hiša Sadeži družbe, Slovenska filantropija, je z uvodnim nagovorom začel z izvedbo programa. Nato sva z govorom nadaljevali Klavdija Höfler, direktorica Inštituta za razvoj igrač in Carmen Šeruga, ambasadorka Socialne zbornice Slovenije. Nato je potekal krasen program obarvan s petjem in plesom otrok. Poudarek je bil na predstavitvi romskega jezika in plesa. Pesem od Brendija "Mejraf" je prelepo zapela pevka Nina Brasseur. Ob koncu programa se je del izdelkov razdelilo med tamkajšnje otroke, del izdelkov pa se je odpeljalo v vrtec iz romskega naselja Kamenci.

O izvedeni akciji smo poročali na naših družbenih omrežjih Inštituta za razvoj igrač Facebook-uInstagram-u in LinkedIn-u.

O dogodku so poročali na radiu Romic dne 13. 4. 2022: https://youtu.be/MxD8vWTdHr0

Zelo smo veseli, da smo izpeljali že peto dobrodelno akcijo.

Zahvala

Iskrena hvala vsem dobrim posameznikom, pa tudi organizacijam in podjetjem, ki so tako radodarno odprli svoja srca in darovali številne izdelke:

 

Kontakt za vse dodatne informacije v povezavi z akcijo darovanja:
Inštitut za razvoj igrač
M: +386 41-804-496E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

Fotografije ob koncu akcije:

 

Foto 1 (od leve proti desni): g. Darko Kranjc, vodja Hiša Sadeži družbe Murska Sobota, PE Slovenske filantropije, ga. Klavdija Höfler, direktorica Inštituta za razvoj igrač in ga. Carmen Šeruga, ambasadorka Socialne zbornice Slovenije.

 

Foto 2 (od leve proti desni) z vzgojitelicami iz vrtca Murska Sobota, enota Romano: g. Darko Kranjc, ga. Špelca Bobič, ga. Carmen Šeruga, ga. Ula Vukan, ga. Klavdija Höfler, ga. Mateja Sever, ga. Saša Janža Špari.

 

Foto 3 (od leve proti desni): g. Simon Novak, glasbenik, skupina Prestiž, ga. Klavdija Höfler in ga. Nina Brasseur, pevka.

 

 Foto 4, Vir: Hiša Sadeži družbe Murska Sobota: Punčka z igračami

 

Foto 5, Vir: Hiša Sadeži družbe Murska Sobota: Nastop otrok v vrtcu

 

Foto 6: Darovane igrače
 

Foto 7: Darovane igrače

 

Foto 8: Darovane igrače

 

Foto 9: Darovane igrače
 

 

Foto 10: Darovane igrače

 

Foto 11: Predstavnici Centra ponovne uporabe Ljubljana Mirjam in Barbara, na sredini Klavdija, direktorica Inštituta za razvoj igrač. 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slovenske igrače