Logo Institut za razvoj igrac

Demo

Poročilo 2019

 

Preko 1.000 zbranih izdelkov tekom dobrodelne akcije “Podarimo igrače”!

Veseli december je čas praznovanja in obdarovanja, pa tudi dobrih del. Slednje so gotovo opravili vsi posamezniki, pa tudi organizacije in podjetja, ki so v okviru akcije “Podarimo igrače” radodarno odprli svoja srca in darovali številne izdelke, kateri bodo zlasti otrokom iz varnih hiš in materinskih domov polepšale letošnje praznične dni.

O akciji zbiranja

Akcija zbiranja je bila izvedena s strani Inštituta za razvoj igrač in Socialne zbornice Sovenije. Zbiranje je potekalo med 12. 11. in 3. 12. 2019, v prostorih podjetja Potokar d.o.o., Cesta na Brdo 85, Ljubljana, od ponedeljka do petka, od 8.00 do 18.30. 

Zbrane izdelke so prevzele predstavnice naslednjih organizacij

Društva za nenasilno komunikacijo, Društva življenje brez nasilja in Društva za zmanjševanje škode zaradi drog – Stigma.
Vse navedene organizacije izvajajo socialno varstvene programe varnih hiš za žrtve nasilja. Varne hiše so ustanove, ki ženskam in otrokom, ki doživljajo kakršnokoli obliko nasilja (psihično, fizično ali spolno) nudijo  možnost umika in nastanitve. Predstavljajo varen prostor, kamor se lahko zatečejo in ob podpori svetovalk na novo uredijo življenje.

Zavod Emma. Zavod Emma izvaja predvsem svetovalne programe za žrtve nasilja. Število otrok vključenih v omenjene programe se spreminja. Donacije so se zbirale za več kot 50 otrok, ki so trenutno vključeni v programe omenjenih organizacij. 

Center za socialno delo Ljubljana, enota center, področje dela z mladimi in družinami v stiski.

Potek zbiranja

Na družbenih omrežjih Inštituta za razvoj igrač - Facebook-u, Instagram-u, LinkedIn-u - je bilo deljeno 7 različnih objav, ki so pozivale k doniranju in 1 objava z informacijami ob koncu akcije. S širjenjem oglasa o akciji zbiranja je pomagala tudi Trgovinska zbornica Slovenije.

Ob koncu akcije

Po zaključku akcije smo predstavniki Inštituta za razvoj igrač vse prispele izdelke, v torek, 3. 12. 2019, pregledali in zložili v škatle po sklopih (plišaste igrače, družabne igre, igrače za dojenčke, knjige itd.) z namenom, da so jih izbrane, zgoraj omenjene organizacije lažje izbrale in razdelile. igrače, ki niso bile primerne za obdarovanje (npr. strgane itd.) smo odpeljali na Center ponovne uporabe Ljubljana, ki se nahaja na lokaciji zbirnega centra Povšetova. Igrače tako niso bile odvržene, ampak se bodo pripravile za vnovično uporabo. Prevzem izdelkov je potekal od 4. 12. do 6. 12. 2019.

Skupaj se je na koncu zbralo preko 1.000 izdelkov. Med njimi so bile: družabne igre, lego kocke, športni rekviziti, igrače za dojenčke, plišaste igrače, knjige, zvezki, pobarvanke, božični izdelki, različne torbe/torbice, modelčki za peko, darilne vrečke, nekaj oblačil (rokavice, nogavičke, šali, kape) in nekaj hrane.

Za donacije in sodelovanje se zahvaljujemo:

Vsem neimenovanim posameznikom in organizacijam iz cele Slovenije, ki so darovale igrače, ter:

                                   

Akcija nam je globoko segla v srce in zelo veseli smo, da smo že drugo leto zapored lahko sodelovali v tej lepi iniciativi. VIDEO predstavitev celotne akcije si lahko ogledate >>tukaj.

Prisrčna hvala vsem v imenu ekipe Inštituta za razvoj igrač (Katja, Helena, Maja, Vida, Klavdija) in s strani Socialne zbornice Slovenije (Meri).

         

 

Kontakt za vse dodatne informacije v povezavi z akcijo darovanja:

Inštitut za razvoj igrač

M: +386 41-804-496

E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

 

 

      

 

 

 

 

 

 mag. Klavdija Höfler, direktorica Inštituta za razvoj igrač in mag. Nace Kovač, predsednik Socialne zbornice Slovenije

 

 

Slovenske igrače