Logo Institut za razvoj igrac

Demo

Poročilo 2018

Preko 1.500 zbranih izdelkov v akciji “Podarimo igrače za socialno šibkejše družine”

Veseli december je vedno čas druženja, praznovanja in obdarovanja. Slednjega se gotovo srčno veselijo naši najmlajši, a žal daril v prazničnem času niso deležni vsi. V Inštitutu za razvoj igrač smo zato v sodelovanju z organizacijo Anina zvezdica izvedli dobrodelno akcijo zbiranja prispevkov za otroke v stiski.

O akciji zbiranja

Iniciativa je trajala od 9. 11. do 14. 12. 2018. Zbirali smo nove ali dobro ohranjene in očiščene izdelke za obdarovanje otrok kot so igrače, igre, knjigice in darilne vrečke.  Zbirno mesto je bilo v skladišču podjetja Potokar d.o.o., Cesta na Brdo 85, Ljubljana, od ponedeljka do petka, od 8.00 do 18.30.

Našo akcijo je bilo možno spremljati na naši spletni straniFacebook-uInstagram-uLinkedIn-u in tudi na Facebook strani Anine zvezdice. V naših sporočilih smo uporabnike na različne načine spodbujali k darovanju, med drugim tudi z izjavami mamic in očka o tem zakaj so se oni odločili za darovanje igračk. S širjenjem našega oglasa nam je pomagala Trgovinska zbornica Slovenije. 

Na pomoč nam je samoiniciativno priskočilo tudi več drugih različnih podjetij in organizacij, ki so darove zbirali v svoji organizaciji ali v svojem okolju. Eno takšnih je denimo Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto, kjer so zbrali toliko izdelkov, da so jih komaj pripeljali z enim avtom.

Vsa naša pričakovanja pa je pozitivno gotovo presegel zadnji dan akcije. Res je neverjetno kaj vse se lahko doseže, če dobri ljudje stopijo skupaj in si medsebojno pomagajo. Pogled na vse čudovite zbrane darove nas tako ni pustil ravnodušne in je marsikomu prinesel solze v oči. 

Ob koncu akcije

Po zaključku akcije smo predstavniki Inštituta za razvoj igrač vse prispele izdelke, v petek, 14. 12. 2018, dostavili organizaciji Anina zvezdica. Ker vseh izdelkov z enim avtom nismo mogli odpeljati, nam je podjetje Potokar d.o.o prijazno posodilo kombi v katerega so z viličarjem naložili kar tri palete izdelkov. Ljubeznivo osebje, ki nas je čakalo pred skladiščem Anine zvezdice, pa nam je nato pomagalo vse izdelke prenesti na ustrezno mesto. V organizaciji bodo namreč igrače razdelili družinam z otroci po sistemu, ki ga že izvajajo.

Naj omenimo, da so tudi po predaji izdelkov igrače še kar prihajale. 18. 12. 2018 smo nato tudi te odpeljali k Anini zvezdici. 

Skupaj smo tako zbrali več kot 3 palete oz. preko 1.500 izdelkov (igrač, knjigic, šolskih potrebščin, božičnih okraskov, darilnih vrečk in tudi hrane (bonbonov, čokolad, lizik itd.)). Utrinke z naše akcije si lahko ogledate v našem kratkem videu.

 

Za sodelovanje se zahvaljujemo:

- Anini zvezdici za skupno sodelovanje pri izvedbi te čudovite dobrodelne akcije.

- Trgovinski zbornici Slovenije za pomoč pri pošiljanju našega oglasa.

- Podjetju Potokar d.o.o., Cesta na Brdo 85, Ljubljana, za zbirno mesto in prevoz.

 

Za darovanje se zahvaljujemo:

- vsem posameznikom iz Maribora, Šmarja pri Jelšah, Novega mesta, Celja, Ljubljane, Kobarida in drugih krajev iz Slovenije ter vsem podjetjem in organizacijam:

- Knjižnjica Mirana Jarca Novo mesto

- Pikapolonica d.o.o.

- RLS Merilna tehnika d.o.o.

- Celtra d.o.o.

- Petra Kalan in Ana Jelovčan

 in tudi vsem ostalim neimenovanim organizacijam.

 

Akcija nam je vsem odprla srce in z veseljem smo sodelovali. V največje veselje nam bo, da bodo otroci prejeli igrače za Božič ali Dedka Mraza.  

 

HVALA.

Ekipa Inštituta za razvoj igrač (Maja, Katja in Klavdija)

 

Dodatne informacije o organizacijah:

Spletna stran Inštituta za razvoj igrač: http://institut-igrac.si/

Spletna stran Anine zvezdice: https://www.aninazvezdica.si/

 

Kontakt za vse dodatne informacije v povezavi z akcijo darovanja:

Inštitut za razvoj igrač
M: +386 41-804-496
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  

       

 

       

 

 

 

 

 

 

 

   

                                                                                        Na fotografiji: Maša in Klavdija

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                        Na fotografiji: Klavdija, Ana in Maja

 

 

 

Slovenske igrače